Trapper mat crankbout

Trapper van fiets halen

Je bent midden in de een reparatie en dan wil je de trapper van je fiets halen. Maar dat werkte anders dan, de meeste mensen eerst denken. In dit artikel gaan alle stappen bij langs om de trapper van een fiets te halen. Zodat jij de trapper van de fiets zonder problemen kunt demonteren.

Video: Trapper los halen

Een stappenplan is super handig maar een video maakt het op zulke punten net wat makkelijker. Wij raden je aan om het beste van twee werelden te gebruiken.

Stap 1: Gereedschap verzamelen

Goed gereedschap is het halve werk en dat geldt ook zeker voor het losmaken van een trapper. Want hiervoor heb je een crankbout trekker en inbus nodig. Een inbus hebben de meeste mensen thuis wel liggen. Maar een crankbout trekker is wat minder voorkomend stukje gereedschap.

crankbout + inbus

Stap 2: Crankbout los draaien

Als eerste haal je met een inbus de crankbout los, om de crankbout los te halen moet je best veel kracht uitoefenen op de trapper en inbus.
crankbout dop

Stap 3: Crankbout trekker dop op de trapper

Vervolgens druk je het dopje van de crankbout trekker in trapper. Het dopje zorgt ervoor, dat crankbout trekker zich kan afdrukken.

crankbout_met_sleutel

Stap 4: Crankbout trekker op de trapper zetten

Nu het dopje erin zit, kun je de crankbout trekker in de trapper draaien. Draai hem er goed en voorzichtig in. Zorg ervoor dat je het schroefdraad niet kapot draait.

Wanneer je het zwarte gedeelte op de trapper hebt gezet. Kun je het grijze gedeelte naar binnen draaien. Dit kan best zwaar zijn, gebruik een sleutel als je er meer kracht op moet zetten. 

trapper los met crankbout trekker

Stap 5: Trapper los

Wanneer je de crankbout trekker ver genoeg hebt in gedraaid, gaat de trapper los. Je kunt nu de crankbout uit de trapper halen en misschien het kunstje herhalen bij de volgende trapper.

Trapper terug plaatsen

Bij het terugplaatsen van de trapper, moet je erop letten dat je de trappers niet willekeurige positie terug zet. Dus als de ene trapper boven is, plaats je de andere beneden. Zodat de trappers niet gelijktijdig beneden of boven zijn. Als je dit verkeerd doet, kom je hier snel achter. Want je kunt niet meer normaal fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *