Magura HS77 remmen afstellen

Magura HS77 remmen afstellen

De Magura HS77 remmen kun je makkelijk zelf afstellen, met behulp van een video en een stappenplan is de klus zo geklaard. Deze “reparatie” is ook geschikt voor de magura HS11 en HS33.

We kennen het allemaal, we lopen de fietsenwinkel uit met een nieuwe fiets onder de arm. De verkoper waarschuwde je nog even snel over de remmen; “Rem niet de hard! De remmen zijn namelijk net afgesteld” Hij voegt er nog snel met een knipoog aan toe; “Want anders vlieg je over het stuur.” Lachend loop je de fietsenwinkel uit en begin je te fietsen. Maar bij de eerste keer remmen, denk je; “Zooo! Wat remt deze fiets hard” en denk je weer even aan die waarschuwing van de fietsenmaker. Maar naar een aantal maanden, moet je steeds harder en langer in knijpen om nog net zo hard te remmen als toen. Hoog tijd dus om te remdruk weer te verhogen, zodat je weer net zo hard kan schrikken van de remkracht als toen. Op deze pagina leggen we uit, hoe je dit doet!

Kan ik zelf de HS77 Magura remmen afstellen?

Je kunt makkelijk je Magura remmen zelf afstellen, het is namelijk één van de makkelijkste “reparaties”. Je hebt namelijk alleen een beetje gevoel nodig over het remmen.

Onderdelen & Gereedschap

Bij het afstellen van de Magura remmen, is het natuurlijk van belang dat je het juiste gereedschap en onderdelen bij de hand hebt. Bij het afstellen van de remmen heb je geen onderdelen nodig. Je hebt ook geen speciaal fiets gereedschap nodig. Alleen een Torx schroevendraaier, zo’n torx schroevendraaier hebben de meeste Nederlanders wel in hun gereedschapskist zitten.

Onderdelen:

Je hebt geen onderdelen nodig.

Gereedschap:

Top Pick
Torx set

Torx sleutel set

 • Stevige opberg doos

Een huis tuin en keuken torx set. Waarmee je de remmen kunt afstellen.

Video remmen afstellen.

Een stappenplan is super handig maar een video maakt het op zulke punten net wat makkelijker. Wij raden je aan om het beste van twee werelden te gebruiken. In de video hieronder ga ik stap voor stap uitleggen, hoe je de remmen Magura remmen moet stellen. Onder de video staat een stappenplan met de benodigde foto’s, die je er makkelijk naast kan houden.

Stappenplan

Benodigde tijd: 5 minuten

Het afstellen van de Magura remmen HS11, HS33 en HS77 kun je makkelijk zelf doen.

 1. Pak een torx schroevendraaier

  Om de remmen af te stellen heb je een torx schroevendraaier nodig.

 2. Draai het schroefje naar binnen

  Wanneer je te weinig remdruk hebt draai je het schroefje (rechtsom) naar binnen. Heb je teveel remdruk, kun je het schroefje naar buiten draaien.

  Kijk naar een paar slagen hoe de remdruk veranderd. Zorg ervoor dat de je schroef niet te ver naar binnen draait, want wanneer je het schroefje te ver naar binnen draait. Kan het remsysteem kapot gaan. Zorg er ook voor dat je niet teveel slagen doet zonder tussendoor te testen. Je wilt absoluut niet teveel remdruk hebben. Dit kan het remsysteem ook kapot maken.

  Let op! Draai de schroefje niet te ver naar binnen.

  Schroefje magura remmen HS77

 3. De rit vervolgen

  Naar een paar slagen is je remdruk weer terug en kun je de rit vervolgen. Is je schroefje al helemaal naar binnen gedraaid. Dan zul je de olie in het systeem kunnen bijvullen of de magrua remblokjes vervangen.

Conclusie

Het afstellen van de magura remmen HS11, HS33 en HS77. Kun je prima zelf en je bespaart ook nog eens een paar tientjes aan onderhouds kosten. Oftewel een win, het olie in het systeem bijvullen is wel een lastigere klus, hiervoor kun je naar de fietsenwinkel gaan en ben je rondt de 40 euro kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *