bosch motor

Foutcodes bosch ebike bij een active line

De foutcode op je bosch active line fiets komen nooit goed uit. Je bent al aan de late kant vertrokken en boemmm de ondersteuning van je fiets valt uit en er verschijnt een foutcode. Deze foutcode wordt getoond in 3 cijfers en kan veroorzaakt worden door de verlichting, accu of motor. In de lijst hieronder staat wat jouw foutcode betekent.

Bosch active line (plus)

De foutcodes hieronder zijn specifiek voor de bosch active line. De Bosch active line is de standaard motor, uit de active line productiegroep. Deze motor heeft 5 standen; Turbo, sport, eco, tour en off. De standen zijn aan te passen op het stuur, de motor is voornamelijk gebruikt op de doorsnee elektrische fiets. De active line biedt een maximale trekkracht van 40 Nm. Waarmee je in nederland een maximale snelheid van 25 km per uur kunt bereiken. Daarnaast biedt bosch accu tussen de 300 en 625 Wh. Deze accu kuis heeft geen invloed op het foutcode lijstje hieronder.

Wat betekent “Bosch eBike-dealer”

Als er bij de oplossing staat “neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer”. Is  de foutcode, niet even snel op te lossen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de foutcode in de elektronica zit. Als je dan niet precies wat je moet doen. Is het aan te raden om even langs de lokale fietsenmaker te gaan.

Foutcode vergeten van bosch

Ben u uw foutcode vergeten van uw vergeten. Dat is niet erg, meestal duikt de foutcode binnen enkele dagen opnieuw op. Mocht u daar niet op willen wachten, kunt u er ook voor kiezen om even langs de fietsenmaker te gaan. De fietsenmaker kan de fiets aan de computer hangen en kan de historie uitlezen. In deze historie staan de afgelopen foutcodes van de bosch ebike motor. De fietsenmaker kan dan gelijk de noodzaak van de reparatie inschatten.

Foutcode Oorzaak Oplossing
410 Een of meer toetsen van de bedieningscomputer zijn geblokkeerd. Controleer of er toetsen zijn vastgeklemd, bijv. door binnengedrongen vuil. Reinig de toetsen indien nodig.
414 Verbindingsprobleem van bedieningseenheid Aansluitingen en verbindingen laten controleren
418 Een of meer toetsen van de bedieningseenheid zijn geblokkeerd. Controleer of er toetsen zijn vastgeklemd, bijv. door binnengedrongen vuil. Reinig de toetsen indien nodig.
422 Verbindingsprobleem van aandrijfeenheid Aansluitingen en verbindingen laten controleren
423 Verbindingsprobleem van de accu Aansluitingen en verbindingen laten controleren
424 Communicatiefout van de componenten onderling Aansluitingen en verbindingen laten controleren
426 Interne tijdsoverschrijding fout Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer
430 Interne accu van de bedieningscomputer leeg Bedieningscomputer opladen (in de houder of via USB-aansluiting) (Bekijk deze video voor de volledige uitleg)
440 Interne fout van aandrijfeenheid Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer
450 Interne SW-fout Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
490 Interne fout van de bedieningscomputer Bedieningscomputer laten controleren.
500 Interne fout van aandrijfeenheid Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
502 Fout in de verlichting Controleer het licht en de bijbehorende bekabeling. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
503 Fout van snelheidssensor Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
510 Interne sensor fout Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
511 Interne fout van aandrijfeenheid Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
530 Accufout Schakel de e Bike uit, verwijder de accu en plaats de accu er opnieuw in. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
531 Configuratiefout Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
540 Temperatuurfout De eBike bevindt zich buiten het toegestane temperatuurbereik. Schakel het eBike-systeem uit om de aandrijfeenheid tot het toegestane temperatuurbereik te laten afkoelen of opwarmen. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
550 Een niet toegestane verbruiker werd herkend. Verwijder de verbruiker. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
602 Interne accufout tijdens het laden Scheid het laadapparaat van de accu. Start het eBike-systeem opnieuw. Sluit het laadapparaat op de accu aan. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
602 Interne accufout Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
603 Interne accufout Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
605 Accutemperatuur fout De eBike bevindt zich buiten het toegestane temperatuurbereik. Schakel het eBike-systeem uit om de aandrijfeenheid tot het toegestane temperatuurbereik te laten afkoelen of opwarmen. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer
605 Accutemperatuur fout tijdens het laden Scheid het laadapparaat van de accu. Laat de accu afkoelen. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
606 Externe accufout Controleer de bekabeling. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.

Beginnen je handen te jeuken. Klik hier voor de uitgebreide uitleg van deze foutcode.

610 Accuspannings fout Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
620 Fout laadapparaat Vervang het laadapparaat. Neem contact op met uw Bosch eBike-dealer.
640 Interne accufout Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
655 Meervoudige accufout Schakel het eBike-systeem uit. Verwijder de accu en plaats hem er opnieuw in. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
656 SW-versie fout Neem contact op met uw Bosch eBike-dealer zodat hij de SW-update uitvoert.
Geen indicatie Interne fout van de bedieningscomputer Herstart uw eBike-systeem door het uit- en opnieuw inschakelen

6 Antwoorden aan “Foutcodes bosch ebike bij een active line”

 1. Nadat mijn fiets in de regen had gestaan werd de ondersteuning tijdens fietsen ineens onderbroken.
  Foutcode: 500
  De contacten van de display heb ik ingesmeerd met WD40.
  Laten inwerken en daarna de fiets en de losse display in de zon gelegd om te drogen.
  De volgende dag heeft de aandrijving het even gedaan en vrij snel weer foutcode 500.
  Omdat hij het weer even gedaan had was dat voor mij het bewijs dat het geen mechanisch gebrek betrof.
  Na nog weer een dag drogen in de zon werkt het werkt soms wel, soms niet.

  1. Ik heb precies hetzelfde probleem. Ook na een nacht in de regen te hebben gestaan foutcode 500. Heb je al een oplossing gekregen voor dit probleem? Zelf den ik meer aan de stekker aansluitingen op de motor….

 2. Foutcode 430
  Interne accu leeg
  Dit gebeurt menu bij het tweede display datikheb.

  Opladen via stroom. USB werkt ook niet,
  wat te doen???

 3. Mijn Canno0ndale voorzien van de Bosch PerformanceLine gaf 1 maal foutmelding 511 en vertoont als probleem dat de ondersteuning ca. 6 seconden inschakelt, dan 3 seconden uitschakelt. Dit blijft zich herhalen tot in oneindigheid (mocht ik dat willen)
  Tot nog toe bedrading nagelopen, accu tube geopend voor diverse metingen. Dit laatste zorgde voor twijfel dus de Power Tube vervangen met nieuwe. Geen verandering.
  Dit zit mij zo dwars dat ik het graag zelf wil oplossen. Wellicht niet slim maar kan iemand mij op het goede spoor zetten? Dat zou geweldig zijn. Ben ook in het bezit van een reserve motorunit van de Performance lijn.

 4. In het display van mijn bosch/Cannondale ebike staat geen code maar ‘Service vereist’ met daarbij een sleutel of bako.
  Service fiets cq motor of de bedieningscomputer? In de handleiding kan ik hier niets over vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *