Foutcode 606 Bosch Ebike

Je bent lekker aan het fietsen met je bosch e bike en opeens valt je fiets uit door foutcode 606. Je zet je fiets weer aan en de foutcode 606 verschijnt weer op het display. Eerst fiets je nog een paar keer door, maar ieder keer wanneer je over een kleine drempel fiets valt de ondersteuning weer uit. Hoog tijd dus om deze foutcode 606 op je bosch ebike te lossen.

Wat betekent foutcode 606 bij een bosch ebike motor

Foutcode 606 betekent in het kort “Externe accu fout”, dat betekent dat er een probleem zit in de bekabeling tussen de accu en de motor. In de meeste gevallen zul je de kabel, tussen de accu en de motor moeten vervangen.

Foutcode 606 oplossen op je bosch Ebike

Soms werkt het, om de fiets even opnieuw op te starten. Maar in de meeste gevallen zul je de kabel, tussen de accu en de motor moeten vervangen. In de video hierboven ga ik stap voor stap uitleggen, hoe je die kabel vervangt. Deze video is Engelstalig maar bevat goede nederlandstalige ondertiteling.

Benodigd gereedschap voor de reparatie

Onderdelen:
Bosch Kabel PowerPack – 1270015366

Gereedschap:
Crankbout trekker
Torx schroevendraaier
Sleutel

Stap 1 – Accu van de fiets demonteren

accu bosch fiets

Als eerste haal je de accu eraf en schroef je deze twee moeren los. Daarna kun je de accu houder omdraaien en drie torx schroeven los draaien Als je de schroeven los hebt. Draai je hem om en kun je het klepje en het accu frame eraf halen. Daarna haal je de kabel in het rest van het frame los

Stap 2 – Trapper eraf halen

Trapper mat crankbout

Nu het tijd om de trapper eraf, je haalt de trapper eraf met een crankbout trekker. Dit doe je niet aan de kant van de kettingkast. Maar aan de andere kant (staat fout op de voorbeeld foto). Als eerste draai met een inbus de crankbout los. Daarna pak je het dopje van de crankbout en die doe je in het gaatje van de trapper. Vervolgens draai je de crankbout trekker zelf op de trapper. Draai vervolgens de crankbout aan en de trapper gaat los. Het kan zijn dat je wat meer kracht nodig hebt. Gebruik dan een sleutel.

Stap 3 – Motor openen

motor bosch

Als de trapper los is, kun je de klep van de motor eraf schroeven. Dit doe je door drie schroeven los te draaien van de klep van de motor. Vervolgens draai je deze vijf schroeven en moeren los en kun je de motor iets naar achteren drukken. Hierdoor kun je makkelijker het stekkertje uit de motor halen en de nieuwe kabel door het frame drukken. Bij sommige frames is het gaatje in het frame erg klein. Gebruik dan vaseline of laat de band leeglopen en schroef het spatbord een beetje los, zodat je wat meer ruimte hebt. Je kan ook kabel van het achterlicht er tijdelijk uithalen en die later terug plaatsen. Dit kan ook extra ruimte opleveren.

Stap 4 – Fiets weer opbouwen

Als de nieuwe kabel in het frame is gemonteerd, is het de kunst om alle onderdelen weer terug te plaatsen. Als dit eenmaal is gelukt kun je de rit weer zonder foutcode 606 voorzetten met natuurlijk ondersteuning van je Bosch motor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *