Magura remblokjes vervangen

Remblokjes Magura vervangen (HS11, HS33 en HS77)

De remblokjes vervangen van je Magura remmen, is absoluut niet moeilijk. Sterker nog, als je het truckje eenmaal door hebt. Heb je de remmen zo vervangen.

Kan ik de Magura remblokjes zelf vervangen?

Magura remblok vervangen is absoluut niet moeilijk. Wanneer je de stappen volgt kun je de remblokjes al binnen een paar minuten vervangen.

Onderdelen & Gereedschap

Bij het vervangen van de remblokjes van de Magura remmen, is het natuurlijk van belang dat je het juiste gereedschap en onderdelen bij de hand hebt. Bij deze reparatie heb je natuurlijk nieuwe magura remblokjes nodig. Maar je hebt geen gereedschap nodig. De remblokjes werken namelijk met een klik systeem.

Onderdeel:

Onze keuze
Magura remblokjes HS33 HS77

Magura remblokjes

  • HS11
  • HS33
  • HS77

Met deze magura remblokjes kun je voor en achter remmen vervangen.

Gereedschap:

  • Geen gereedschap nodig

Remblok Magura vervangen uitleg video

Een stappenplan is super handig maar een video maakt het sommige punten nog wat makkelijker. Daarom raden wij je aan om zowel de video als het stappenplan te gebruiken. In de video hieronder leg ik namelijk stap voor stap uit, hoe je de remblokjes vervangt. Deze video is ook in het nederlands, mocht je graag de engelstalig video willen zien? Klik dan hier.

Remblokjes Magura vervangen stappenplan

Naast een video, is een geschreven stappenplan nooit overbodige luxe. Vooral als je niet precies weet hoe het moet. In de komende 5 stappen helpen wij, jouw bij het vervangen van de remblokjes.

Stap 1: Haal de rem los

Hendel magura remmen-min

Het vervangen van de remblokjes begint bij de hendel van de rem. Met deze hendel kun je de rem los halen. Druk de grijze hendel naar beneden, en je merkt meteen dat de rem los kan koppelen. Trek de rem vervolgens naar voren. Zodat de rem zelf ‘los’ is van de fiets.

Stap 2: Klik het remblok los

Klik het remblokje los

Nu de rem los is, kun je het remblokje al aan 1 kant vervangen. Dit doe je door te wrikken aan het remblokje. Met een beetje kracht, heb je het remblokje zo los.

Stap 3: Haal het wiel eraf

Wiel eraf halen

Om het andere remblokje te vervangen, moet je het wiel los maken. Dit is makkelijk dan de rem aan de andere kant los te schroeven. Omdat dit achteraf veel afstel werk oplevert.

Stap 4: Vervang de magura remblokken

Remblokjes Magura vervangen

Nu het wiel eraf is, Kun je ook het andere remblokje ook los krijgen en het een nieuw remblokje erop te zetten.

Stap 5: Bouw de fiets weer op

Als de twee nieuwe remblokken er op zitten. Is het tijd om te fiets weer op te bouwen. Eerst plaats je het wiel terug en daarna druk je de remklauw er weer op. Je drukt de remklauw in de gaatjes, waar je hem net hebt uitgehaald.

Conclusie

Er vervangen van de remblokjes in absoluut niet moeilijk. Alleen je moet even weten hoe het moet. De eerste keer zal even puzzelen zijn. Maar de volgende keer, gaat het je al een stuk makkelijker af.

2 Antwoorden aan “Remblokjes Magura vervangen (HS11, HS33 en HS77)”

    1. Bij een elektrische fiets is het achterwiel vaak wat lastiger te verwijderen. In dat geval is het handig om eerst de rem los te schroeven, het remblokje te vervangen en de rem er goed weer op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *